Der er ikke noget, der er så lækkert som et godt stykke kød, der er helt tilpas tilberedt, og så hertil spise nogle lækre, nye og danske kartofler og så det vigtigste – den gode brune sovs.
Når det kommer til brun sovs, så er der nemlig tale om det tilbehør, der kan forenes med næsten enhver varm ret. Det er derfor den sovs, der kan bruges til ethvert godt stykke kød lige fra fjerkræ og ko til svin. Det handler bare om at tænke sig til de mange lækre kombinationer.
For det første bør du tage et kig på noget af det fineste kød, der findes. Her er der tale om wagyu. Det er også et dyrere stykke kød, så ikke nok med at det er super lækkert i sig selv, hvis man forstår at tilberede det korrekt, så er det også vigtigt, at man er påpasselig med det tilbehør, man spiser hertil.
Det kan nemlig være udslagsgivende for kødets smag. Dog kan en veltilberedt bøf af wagyu sagtens spises med den lidt mere neutrale brune sovs. Kødet er nemlig smagfuldt i sig selv, og derfor må sovsen ikke tage alt opmærksomheden. Køb wagyu steak.
Har du alligevel behov for noget mere smag til dit wagyu kød, så prøv at spice din brune sovs op med lidt ekstra krydderier. Den kan nemlig sagtens blive mere krydret og markant i sin smag, således den udgør et mere smagsfuldt supplement til dit kød.
Du kan for eksempel tage noget af den væske, som dit wagyu steges i og dermed bevare smagen fra kødet i din sovs. Eller brug noget af dit vand fra kartoflerne for på den måde at gemme de sunde vitaminer og proteiner fra kartoflerne.
Uanset hvad du er til i forhold til den brune sovs, så kan den laves og tilberedes, så den stemmer overens med dine behov. Og det samme gør sig gældende med dit wagyu kød. Her kan du nå rigtig langt med de forskellige former for krydderier og krydderurter, som hver især også kan give dig en ny smagsoplevelse, hver gang du giver dig i kast med et nyt stykke wagyu kød.