Retter med brun sovs

Find lækre retter med brun sovs

Her på Brun-sovs.dk har vi samlet en række velsmagende retter, hvor den brune sovs har en afgørende betydning. Det er retter med rigtig sovs – ikke tynd sauce i afmålte mængder, men tyk sovs i rigelige mængder. Herunder får du en kort introduktion til de forskellige retter.

Flæskesteg

Flæskesteg med sprød svær er en af de retter, der får os til at tænke på jul. Men den kan sagtens spises hele året.

Frikadeller

Selvom frikadeller ikke altid bliver serveret med brun sovs, så er der ikke noget som mormors hjemmelavede dunser med brun sovs. Vel?

Hakkebøf

En stor fed hakkebøf – eller hakkedreng, som den også kaldes – med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og selvfølgelig brun sovs. Så bliver det ikke bedre.

Medister

Ligesom med mange andre hovedretter, så højner brun sovs til stegt medister lige retten mere end dobbelt op. En medister skal svømme i sovs.

Kylling

Om du steger en kylling hel eller parteret, og om du grydesteger den, steger den i ovnen eller griller den, så skal der brun sovs til.

Millionbøf

Der er nogle hovedretter, som f.eks. millionbøf, der slet ikke ville eksistere uden den brune sovs. Millionbøf, som nogle gange også kaldes kødsovs, er jo sovs.

Karbonader

Selvom det ofte diskuteres, hvad der er karbonader, og hvad der er krebinetter, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at begge dele smager godt med brun sovs.

Krebinetter

Hvis krebinetter med brun sovs er en ret, du aldrig har fået, så har du noget til gode – noget godt til gode, endda.

Andesteg

Der er vel næppe nogen, der spiser andesteg uden sovs – og den brune af slagsen. En tyk én lavet med smør, fløde og fond.

Bøfsandwich

En bøfsandwich er en burger med sovs på. Så det er også en ret, der ikke ville eksistere uden sovsen. Er der ingen sovs, er det jo bare en burger.

Flæskestegssandwich

Hvis ikke der behøver at være sovs på en flæskestegssandwich, så behøver der heller ikke være sprøde flæskesvær på … Så jo, sovs er et must!

Forloren hare

Forloren hare er traditionel, dansk mad, når det er bedst. Og her skal sovsen selvfølgelig være brun, og den skal smages til med ribsgele.

Mørbrad

Om det er en helstegt mørbrad, eller det er mørbradbøffer, så kommer du ikke uden om den brune sovs. Ellers kan det godt blive lidt tørt.

Jydenachos

Jydenachos er noget mange kun spiser til jul. Men hvorfor? Det er knas, det smager himmelsk, og det fylder ikke i maven. Sprøde chips og brun sovs – det kan nu noget.

Copyright 2024 - Pilanto Aps