Flæskesteg

Spis flæskesteg flere gange om året

Her på Brun-sovs.dk er vi vilde med brun sovs. Og flæskesteg er én af de retter, hvor der kan blive en fantastisk brun sovs ud af sky og fond, når stegen er stegt færdig, og sværene er blevet sprøde. Læs mere om flæskestegen herunder.

Hvad er flæskesteg?

Kødet kommer fra en gris. Den kan skæres fire forskellige steder på grisen – nakkesteg, kamsteg, ribbensteg og skinkesteg. Men det vi oftest mener, når vi omtaler juleaftensstegen, er kamstegen skåret fra den ende, der vender op mod nakkefileten. Den har nemlig den helt rigtige fedtmarmorering.

Hvordan kan den tilberedes?

Kamstegen kan tilberedes i ovn eller på grill. Det kan gøres på 2-3 timer – afhængig af størrelse – men den kan også langtidssteges. Uanset hvad, så skal den have sprød svær.

Den klassiske

En klassisk flæskesteg er den, der tilberedes i ovnen i løbet af 2-3 timer. Først skal den ridses og saltes, og så skal den steges ved høj temperatur. Der er også nogle, der koger sværen først ved at lægge stegen med sværen nedad i en bradepande med så meget vand, at det kun lige dækker sværen.

Efter nogen tid hældes stegeskyen fra, og stegen steger videre i ½ times tid, til den har den rigtige kernetemperatur. Er sværene ikke blevet sprøde, kan de lige få en gang under grillen.

Den langsomme

Når stegen skal langtidssteges, skal der skrues godt ned for varmen. Det kan tage fra 5 timer op efter. Det betyder, at I kan gå og nyde duften af stegen, mens den tilberedes, og rigtig samle appetit, til den skal indtages.

På grillen

Uanset om det er til sommerfesten eller juleaften, du har besluttet dig for at servere flæskesteg, så kan du tilberede den på grillen. Om vinteren handler det bare om at finde et godt sted, hvor du – og grillen – kan stå i læ og tørvejr.

Tilberedning af steg på grill tager lidt over 2 timer – afhængig af størrelse på stegen – så det er faktisk den hurtigste måde at gøre det på.

Serveres med brun sovs

Uanset tilberedningsmetode er det traditionelle tilbehør til flæskesteg kogte kartofler, brunede kartofler, brun sovs, surt og franske kartofler.

Er du også vild med god, dansk mad og brun sovs, så tjek udvalget af plakater, som du kan få hjem i dit køkken.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!