Hakkebøf

Hakkebøf med bløde løg … og brun sovs

Når det kommer til brun sovs, så er vi her Brun-sovs.dk helt solgt. Altså den rigtige, tykke brune sovs, der hænger ved og som kommer i rigelige mængder. Det kan f.eks. være brun sovs til en dejlig hakkebøf med bløde løg. Læs mere om hakkedrenge herunder.

Hvad er en hakkebøf?

Hakkedrenge er en traditionel ret i de danske køkkener landet over. Og det har den være i rigtig mange år.

Den bliver formet af hakket oksekød – oftest uden nogen tilsætning af noget som helst. Herefter bliver den krydret med salt og peber og derefter stegt i fedtstof. Der er også nogle, der drysser bøffen med mel inden stegning. Det holder på saften i bøffen og er med til at jævne sovsen, som laves i panden eller gryden, hvor bøffen – og muligvis også løgene – er blevet stegt.

Gode opskrifter på hakkedrenge

Der er ikke så vanvittigt mange forskellige måder at lave bøffer på. Der kan selvfølgelig være noget med størrelsen – både højde og diameter – fedtprocent og kødets kvalitet. Og grunden til den meget ensrettede måde at lave bøffer på er, at det hakkede kød bliver anvendt, som det er uden at blive blandet med andre ingredienser. Men herunder får du alligevel tre gode bud på bøffer.

De klassiske

Der er næsten altid en traditionel/klassisk måde at tilberede danske retter på. Denne klassiske opskrift på bøf er stort set som ovenfor beskrevet – den uden mel på bøfferne.

Den store

I stedet for at servere en eller to bøffer pr. person, kan du lave en bøf, der fylder hele panden. Opskriften du får her, er godt nok med rosenkål og spaghetti, men det forhindrer dig jo ikke i at lave brun sovs og bløde løg og at koge kartofler til, hvis det er det du føler for.

De veganske

Selvfølgelig kan du også lave hakkebøffer veganske. De kan laves af plantefars i stedet for af hakket oksekød. Plantefars er lavet af soja-, ærte- eller risprotein. Men du kan også lave veganske bøffer helt fra bunden af grøntsager og bælgfrugter.

Hvad skal du servere til?

Traditionelt hører der – udover bløde løg og brun sovs – kogte, hvide kartofler og surt. Det kan f.eks. være rødbeder, agurkesalat eller asier. Derudover kan du også servere dampede grønne bønner til.

Er du også brun sovs-nørd? Så tjek udvalget af plakater med citater om sovs eller med lækre danske opskrifter.

Copyright 2024 - Pilanto Aps