Kylling

Kylling med brun sovs

Her på Brun-sovs.dk kan du finde inspiration til retter med brun sovs. Herunder er det for eksempel kylling med brun sovs, du kan læse mere om og finde opskrifter til.

Sådan bruger du kylling i madlavningen

Kylling kan bruges på mange måder i madlavningen. Du kan tilberede den hel eller halv. Du kan tilberede brystet, lårene – enten hele eller over- eller underlår. Eller du kan skære kødet i tern eller strimler eller lave det til fars. Du kan også bruge skroget til at koge bouillon på. Det vil der kunne blive en god brun sovs ud af.

Sådan laver du kylling med brun sovs

Kylling kan koges, steges i ovnen, grydesteges eller grilles. Når der skal serveres brun sovs til kyllingen, vil de fleste nok ikke vælge at koge den. Så herunder får du tre forslag til opskrifter på de tre andre tilberedninger.

Den i ovnen

Når kyllingen skal steges i ovnen, kan du vælge at komme den i en stegepose, eller du lave en fadkylling. Tilberedningstiden afhænger af kyllingens størrelse. Du kan også partere den, så tager det kortere tid.

Den i gryden

Her får du opskriften på en god, gammeldags grydestegt kylling med persille i rumpen og en god, brun skysauce til. Det tager ca. tre kvarters tid til en time, og så kan der laves sovs af væsken, som kyllingen har simret i.

Den på grillen

På grillen kan du bruge et rotisseri, en kyllingeholder, et fad eller du kan grille kyllingen direkte på grillens rist. Uanset hvad kan du opsamle saften/skyen fra kyllingen, som du så kan bruge til at lave en lækker brun sovs af.

Hvad skal du servere til kylling?

Det traditionelle tilbehør til grydestegt eller ovnstegt kylling er kogte kartofler eller bagte rodfrugter, agurkesalat og brun sovs. Er kyllingen grillet, er det nok mere efter årstiden at servere grillede kartofler eller pomfritter og en lækker sommersalat evt. med mormordressing. Nå ja, og ikke at forglemme … BRUN SOVS.

Vil du være med til at hylde gode, danske retter og brun sovs, så tjek udvalget af plakater inden for det felt. Find den, der skal hjem at hænge i dit køkken, og lad dig inspirere, hver gang du går i køkkenet.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!