Forloren hare

Forloren hare – en god, gammeldags, dansk ret med brun sovs

Brun sovs, jævnet eller opbagt, det er bare det bedste ved god, gammeldags, dansk mad. Den skal være tyk, og der skal være masser af den. Her på Brun-sovs.dk har vi fundet en række danske retter med brun sovs, så du nemt kan lave madplanen. Her er det forloren hare, der er på menuen.

Hvorfor hedder det forloren hare?

Forloren betyder uægte. Så forloren hare er altså en uægte hare – og derfor ikke lavet af harekød. Vi har det også med andre retter – f.eks. forloren skildpadde, forloren and og forlorent pindsvin.

Retten her er et farsbrød, der er tilberedt på en måde, som er traditionelt for en haresteg. Med bacon (røget spæk) om ”stegen” og en vildtsovs, som er smagt til med ribsgelé. Herunder får du tre eksempler på opskrifter til forloren hare.

Den med blandet hakket svinekød og oksekød

En klassisk opskrift på retten. Dog er det ikke altid, at der bliver brugt oksekød. Nogle gange er det blandet hakket kød af kalv og gris. Og nogle gange blot en af de nævnte typer, som du kan se herunder.

Men sovsen bliver smagt til med ribsgelé, som er traditionelt for denne ret. Den serveres med brunede kartofler, kogte kartofler og tyttebær eller ribsgelé.

Den med kun én slags hakket kød

Denne opskrift er også en traditionel opskrift. Men den er i stedet for hakket okse og gris tilberedt af hakket kalv eller af hakket gris. Den serveres med en syrlig æblesalat, som du også få opskriften på.

Den ekstra smagfulde

Her er der virkelig kræset for retten. Det er Volmers opskrift. Her er der tilsat både stegte bacontern og stegte løg ind i farsen – og også lidt ribsgelé. Den bør du prøve næste gang.

Sovsen er ikke brun, men en lys flødesovs – men det kan et par dråber kulør gøre noget ved.

Tilbehør til forloren hare

Til retten hører sig kogte kartofler, brun sovs, ribsgelé og evt. et par skiver syltet rødbede.

Husk også at tjekke de fede plakater, der kan være med til at gøre dit hyggelige køkken endnu mere hyggeligt og sprede glæde og inspiration til dig, din familie og dine gæster.

Copyright 2024 - Pilanto Aps