Krebinetter

Krebinetter smager skønt med brun sovs

Her på siden kan du finde forslag til opskrifter på retter, der kan serveres brun sovs til – men kan der egentlig ikke det til alt? Vi på Brun-sovs.dk er nemlig vilde med brun sovs. Er du også det? Så læs mere om krebinetter herunder, og find tre gode opskrifter.

Er der forskel på krebinetter og karbonader?

Det nemme svar er – vi ved det ikke! Der er megen forvirring omkring det. Det kan have noget med at gøre, hvor I landet du bor, hvilken type hakket kød du bruger, hvordan du panerer dem, og hvilken form de har – er de helt runde, eller er de ovale?

Og det er ikke engang sådan, at vi f.eks. kan sige, at hvis de er lavet af hakket flæsk, er runde og paneret i æg og rasp, og hvis du kommer fra Sjælland, så er det det ene eller det andet. Men herunder giver vi et bud på tre opskrifter på krebinetter.

Den med hakket flæsk

Denne opskrift med hakket flæsk er lidt anderledes, for her er ingen panering. Faktisk er det vel så bare frikadeller? Men kokken selv, kalder dem for krebinetter. Bedøm selv.

Den med blandet kalv og flæsk

Her finder du en opskrift, hvor kødet er blandet kalv og flæsk. De er panerede, og der er en lækker, opbagt sovs tilsmagt med ribsgelé til.

Den med jævnet sovs

Denne opskrift er også med blandet kalv og flæsk. Men egentlig kan du jo bruge den type hakket kød, du vil. Her er sovsen jævnet med en meljævning. Og det ene kan jo være lige så godt som det andet. Det handler om tilsmagning.

Sådan serveres krebinetter

Servér den skønne ret med kogte, hvide kartofler – eller brasede – og brun sovs. Skal der grøntsager til også – og det skal der vel – kan det være dampet blomkål, dampede gulerødder eller lignende.

Tjek også udvalget af plakater, der kan give dig inspiration til danske retter og madplanen eller få dig og dine gæster i godt humør med sjove citater.

Copyright 2024 - Pilanto Aps