Er du vild med brun sovs og chips – så er jydenachos lige sagen. Dem kan du læse mere om herunder og få tip til opskriften. For her på Brun-sovs.dk er vi nemlig vilde med brun sovs. Derfor har vi samlet en række danske retter med brun sovs.
Jydenachos kaldes også jyske nachos. Det er ganske enkelt chips med brun sovs. Og what’s not to like. Brun sovs som dip – amen.
Jydenachos er en fast anretning på julebordet – ikke bare i Jylland, men flere steder i landet. Det kan godt være, det ikke er alle steder, de bliver serveret flot i fad med sovsen i en skål i centrum. Men så kan du selv lave dem ved at blande nogle af de obligatoriske franske kartofler, der bør være på ethvert julebord, med brun sovs på din tallerken.
Se tre tips til jydenachos herunder.
Sovsen til de jyske nachos skal være brun, og den skal kunne hænge ved. En opbagt sovs er at foretrække, og det vil sovsen fra andestegen eller flæskestegen jo også typisk være.
Men vil du lave retten uden at have stegt ande- eller flæskesteg, så kan du lave en brun opbagt sovs med bouillonterning, som du kan se i videoen.
Du kan også købe færdig sovs, som bare skal varmes. Dem findes der en del forskellige mærker af. Og vil du gøre den ekstra god, kan du smage den til med gastrik, ribsgelé, andefedt osv.
Men du kan faktisk også i visse perioder købe Tulips brun sovs-dressing. Det kan du læse mere om her.
Chipsene skal selvfølgelig være sprøde. Og du kan købe flere forskellige slags – mere eller mindre gode – og her handler det om smag og behag. Du kan selv lave chips. Du kan f.eks. lave chips i ovnen. Men det bliver oftest bedre, når du laver friturestegte chips.
Har du tjekket udvalget af plakater, som handler om brun sovs, andre sovse og danske retter? Her finder du lidt for en hver smag til ham eller hende, der elsker god mad – god dansk mad. Køb en til dig selv, eller find en, du vil bruge til gave.