Er du på udkig efter danske retter med brun sovs, så kan du med fordel trevle Brun-sovs.dk igennem. Her kan du nemlig finde inspirerende plakater, få forslag til opskrifter og få lidt viden om de nævnte retter – og brun sovs. Her er det andestegen, der er på menuen.
Der skal vist ikke herske nogen tvivl om, at andestegen er den ret, der står på juleaftensmenuen i de fleste danske hjem. Jo, jo, nogle får da også flæskesteg og andre retter – som f.eks. gås og kalkun.
Men også mortensaften står menuen på stegt and i mange danske hjem. Selvom det oprindeligt var gås, vi skulle spise denne aften, da det var gæs, der forrådte Sct. Morten (oprindeligt Martin). Men det er en helt anden historie. Herunder får du tre forslag til, hvordan du kan tilberede en hel and.
De fleste steger nok deres and i ovn. Det er også det, der tager kortest tid. I hvert fald hvis den skal steges hel. Den opskrift, du får her, er den klassiske, hvor anden får fyldt maven med æbler og svesker. Husk for guds skyld at gemme skyen. Det giver den lækreste brune sovs.
Det er blevet enormt populært at smide din and på grillen. Også selvom det er vinter og koldt og måske endda snevejr. Det handler bare om at finde et godt sted med læ og ly for vind og nedbør. Og du behøver jo heller ikke stå over anden hele tiden.
Det tager væsentligt længere tid at tilberede anden på grill, men det smager lækkert. Husk at sætte en bakke under anden, så skyen ikke går til spilde.
En langtidsstegt and tager selvfølgelig også lang tid, ellers ville det jo ikke være langtidsstegning. Denne opskrift er lidt anderledes end den klassiske med æbler og svesker, for her fyldes anden med appelsiner og timian.
Har du sagt andesteg, må du også sige brun sovs, brunede kartofler, kogte kartofler, rødkål og surt. Og chips ikke at forglemme. Sådan serverer du en traditionel andesteg.
Har du brug for mere inspiration til danske retter med brun sovs? Så tjek udvalget af plakater med opskrifter, citater og gode råd til madlavningen. Lige til at hænge op i køkkenet.