Her på Brun-sovs.dk er vi ikke i tvivl om, hvad det er, der sætter prikken over i’et på dansk mad – det er sovsen. Tyk, brun sovs i rigelige mængder. Har du det lige sådan? Så tjek opskrifterne her på Brun-sovs.dk, og lad dig inspirere. Herunder er det mørbrad, du kan læse om.
Mørbraden er en udskæring fra en muskel, der sidder på indersiden af rygsøjlen på slagtedyr. I Danmark spiser vi både svine-, okse-, kalve- og lammemørbrad. Oftest er det grisen, vi laver brun sovs til. Måske fordi mørbraden fra de andre dyr er en dyr og fin spise, så derfor garneres de med sauce i stedet for. Som f.eks. sauce bordelaise eller svampesauce.
Når det så er sagt, så kan mørbraden tilberedes på flere forskellige måder. Herunder finder du tre slags måder at tilberede svinemørbrad på.
Grydestegt, hel svinemørbrad – eller halv, hvis den ikke kan være i gryden. Den brunes af og steges, og så laves der en brun sovs af fonden og fløde.
Serveres med kogte kartofler, brun sovs og en klat ribsgelé. Det dér med grøntsager blev ikke brugt så meget i de gode, gamle dage.
Fyldt svinemørbrad giver endnu mere smag til mørbraden. Du kan fylde den med alt fra persille til svesker. I denne opskrift er mørbraden fyldt med forårsløg og revet mozzarella. Den bliver serveret med bønnesalat, små kartofler og selvfølgelig brun sovs.
Mørbradbøffer med brun sovs og bløde løg smager så skønt. Vi spiser det da også både som en lun frokostret – til f.eks. jul eller påske – og som en middagsret. I opskriften her serveres bøfferne med brun sovs, bløde løg, kogte kartofler og dampede grøntsager.
Den klassiske servering af mørbrad – hvad enten det er bøffer, fyldt eller helstegt – er, foruden den brune sovs, ofte som nævnt her ovenfor. Nemlig kogte kartofler og evt. dampede grøntsager, som f.eks. bønner, gulerødder eller blomkål.
Har du brug for inspiration i køkkenet, så tjek udvalget af plakater, som er påtrykt opskrifter, citater og skønne illustrationer. Du kan købe dem online og hænge dem op i dit køkken.