Vi på Brun-sovs.dk er vilde med … ja, selvfølgelig – brun sovs, men også dansk mad i det hele taget. Derfor har vi samlet en række opskrifter og plakater med brun sovs til dansk mad. Herunder får du mere at vide om og opskrifter til karbonader.
Det spørgsmål – eller rettere svaret på det – er der en del uenighed om. Nogle mener, at det er det samme, men det blot bliver kaldt noget forskelligt afhængig af, hvor i landet du bor. Andre mener, det har noget med formen at gøre. Der er også nogle, der mener, at det har noget med kødet at gøre – om det er hakket gris eller blandet gris og kalv. Og endelig er der nogle, der mener, at det har noget med paneringen at gøre. Vi har udvalgt tre forskellige opskrifter på karbonader.
Den klassiske karbonade er lavet af enten hakket gris eller af blandet kalv og gris – det afhænger nok af, hvad du er vant til hjemmefra. Opskriften her er lavet af blandet, men du kan jo blot skifte det ud med gris, hvis du hellere vil have det.
Her bliver retten serveret med stuvede grønærter, men det laver du selvfølgelig bare om til brun sovs.
Opskriften her er med hakket gris – det kan selvfølgelig også ændres. Men det sjove ved det er, at karbonaderne er paneret med rasp lavet af flæskesvær. Så det er sådan lidt gris på gris. Og så er der selvfølgelig brun sovs til. Det er svinelækkert.
Denne opskrift er ikke på en karbonade men på en dobbeltpanering. Den kan du bruge på alt fra karbonader til kyllingenuggets.
Du kan også dobbeltpanere ved at vende i sammenpisket æg og rasp to gange. Det giver en ekstra sprød og tyk panering.
Nogle spiser stuvede grønærter, men vi er altså mere til brun sovs. Derudover skal der kogte kartofler til og måske en dampet grøntsag – blomkål, gulerødder eller lignende.
Savner du inspiration til madplanen eller til den brune sovs. Så tjek udvalget af plakater, som du kan hænge i dit køkken. Der findes både plakater med sjove citater om brun sovs, og plakater med opskrifter på lækre, danske retter.